Kaj vaši najljubši čevlji povedo o vas?

17.04.2019

Ste akcijsko naravnana oseba, egocentrik ali zvesta prijateljica? Verjele ali ne, obstajajo modni poznavalci, ki lahko vašo osebnost ocenijo zgolj na podlagi čevljev, ki jih nosite. Ne verjamete? Pa preverimo skupaj.

Nosilke škornjev z visoko peto prevzamejo nadzor

V primeru kriznih situacij so osebe, ki obožujejo škornje z visoko peto vedno tiste, ki prevzamejo nadzor nad situacijo. So hitre in sposobne sprejeti takojšnje, racionalne odločitve. Takšne ženske so neizmerno prepričane same vase in ljudje se v njihovi bližini takoj počutijo varneje.

Kathy Kelada, avtorica knjige Be the Shoe in stilistka v Hollywood-u pravi za takšne osebe: »Ženska, ki nosi škornje z visoko peto je oseba, ki prevzame nadzor nad situacijo. Obožuje biti v centru pozornosti in je zelo samozavestna.«

Nosilke tekaških copat so osredotočene na cilje

Če ste oseba, ki uživa v fitness izzivih, jemlje novoletne zaobljube izredno resno in je znana po tem, da vedno preteče dodaten kilometer, potem ste zagotovo ljubiteljica tekaških copat.

»To so osebe, ki so izredno samozavestne, ciljno usmerjene in zelo organizirane,« pravi Kelada. Nosilke športnih copat so sinonim za večopravilnost, vedno poskrbijo za vse in so navzoče povsod.

Nosilke cokel so negujoče osebe, ki obožujejo naravo

Bi vas vaši prijatelji označili kot prizemljeno osebo? Ste najsrečnejše, ko se odpravite na pohod ali opazujete sončni zahod? Če vse to drži za vas, potem ste po srcu nosilke cokel. In potemtakem ste odprtega duha in velike ljubiteljice narave.

Kaj pa zdravstveno osebje, kuharji, frizerji in vsi, ki nosijo natikače v službi? Menda obstaja povezava. To so namreč običajno ljudje, ki so izredno negujoči, radodarni in odprtega duha. Torej ni naključje, da večino svojega časa nosijo ravno  cokle.

Nosilke balerink in nizkih čevljev so osebe, ki vodijo iz ozadja

Če ste oseba, ki se vedno zanaša na balerinke, potem ste zagotovo garačka, ki deluje v ozadju in zagotavlja, da so stvari vedno izvedene perfektno. Najboljši del vsega pa je, da ste tako skromne, da ne zahtevate nobene pozornosti ali prepoznave vaših prizadevanj.

»Nosilke balerink so osredotočene, izredno skromne in radodarne,« pravi Kelada. »Pogosto so to ženske, ki prevzamejo vso delo. So tiste, ki v ozadju poskrbijo, da vse teče tako, kot mora.«

Nosilke izstopajočih stiletto petk trdo delajo in imajo prefinjen okus

Ženske, ki nosijo izstopajoče petke dizajnerjev, kot sta na primer Jimmy Choo ali Christian Louboutin, morda na prvo žogo res izgledajo materialistke. V resnici pa so takšne ženske izredno prizadevne. Imajo izredno močno voljo, zagon in izstopajočo delovno etiko.

»To je oseba, ki vedno reče 'ja' pred 'ne-jem'. Je izredno odločna in odprta za različne priložnosti,« pravi Kelada. »Resnično obožuje in ceni tudi lepoto, zato se z njo obda, kolikor je mogoče. Pa najsi bodo to lepi ljudje, stvari ali način življenja. Ni nujno, da gre vedno za drage stvari, pomembno je samo, da je lepo na pogled. Takšna oseba ima talent, da ustvari estetsko prijeten prostor.«

Nosilke škornjev vedno gledajo dva koraka naprej

Vse, ki prisegate na »martinske« priznajte, da rade načrtujete vnaprej. Imate izredno analitičen pristop do življenja in imate raje pripravljeno strategijo, kot da živite impulzivno. Tako ste vedno pripravljene na tisto, kar prihaja in vam ni potrebno nikoli skrbeti glede nepričakovanih ovir. Drži?

Za vas velja, da ste prizemljene, praktične in imate vedno izdelan načr, brez katerega nikoli ne ukrepate. Ste oseba, ki je vedno dva ali tri korake pred drugimi.

Nosilke flip-flopov so sproščene osebe

Osebe, ki najraje nosijo japonke, so izredno sproščene, če že ne ležerne in so tiste, s katerimi je enostavno preživeti ves popoldan. Srečne so, kadar se stvari odvijajo spontano in se popolnoma prepuščajo življenju. Raje, kot da se ukvarjajo z družbenim stresom in se uklanjajo pritiskom počnejo tisto, kar jih osrečuje.

Flip-flop oseba je pripravljena na karkoli, z njo je izredno lahko shajati in je nekonvencionalna. »Oseba, ki nosi flip-flope je spontana in pripravljena narediti karkoli se dogaja v tem trenutku, brez obžalovanj in oziranja na mnenje družbe,« pravi Kelada.

Nosilke superg se razumejo z vsemi

Ste oseba, ki se lahko poistoveti z bistveno mlajšimi ljudmi od sebe, hkrati pa brez težav najde tudi skupne točke za pogovor s starejšimi? Ste včasih »stara duša« spet drugič vas žene na zabave? Za osebe, ki najraje nosijo superge, so leta resnično zgolj številka, saj se enostavno razumejo z vsemi.

To so osebe, ki so izredno raznolike in odprte za raziskovanje drugih možnosti, idej in prepričanj. So energične in brezčasne – niso niti stare niti mlade. Njihova posebnost je, da se z lahkoto zlijejo z družbo, ne glede na njihovo starost.

Nosijo čevljev s polno peto so samozavestne

Če najraje nosite čevlje s polno peto, potem se lahko poistovetite s Kate Middleton v tem, da vedno veste, kako nositi same sebe. Ste elegantna, prepričljiva oseba, ki ima vedno močno prezenco. Na vas je nekaj vabljivega in toplega, ki privablja ljudi v vašo bližino. Kelada bi vas opisala kot »trdoglave, z močnim smislom zase in izredno družabne«.

Nosilke petk so šefice

Vse, ki rade nosite petke, priznajte,  da ste totalne šefice, kar dobro veste. Osebe, ki najraje nosijo petke, so tekmovalne, odločne in zastrašujoče za tiste, ki ne vzdržijo njihovega tempa. Med vsemi zgoraj opisanimi tipi je ravno takšna oseba najbolj zrela.

Kelada pravi, da so to osebe, ki so »skrbne, učinkovite in močne«. Pogosto so v vlogi vodje. Kadar vse okoli njih razpada, so to osebe, na katere se ljudje obrnejo in računajo na njihovo pomoč. In jo tudi dobijo. To je torej ženska, ki si jo vsakdo želi na delovnem mestu če želi, da dobo stvari narejene tako, kot morajo biti.

Nosilke loaferk so osredotočene na detajle

Če rade nosite loaferke, bi vas lahko označili za pikolovske, perfekcionistične in neomahljive. Kadar nekdo takšni osebi naloži nalogo, jo bo zagotovo opravila po najvišjih možnih standardih. To je oseba, ki vedno da vse od sebe. Tako v poslu kot v zasebnem življenju.

Oseba z loaferkami je izredno odgovorna, osredotočena na detajle. Težko ji je spodnesti tla pod nogami in je resnična prijateljica ter zanesljiva delovna oseba. Pravzaprav je oseba, ki je vedno na delu – pa naj si bo v vlogi prijateljice ali na delovnem mestu. To je oseba, pri kateri dobiš to, kar vidiš.  

Nosilke zaprtih natikačev uživajo v središču pozornosti

Nosilke zaprtih natikačev rade pripovedujejo smešne zgodbe veliki skupini svojih prijateljev. To so osebe, ki pogumno nastopijo, vedno rade prve nazdravijo in so odlične javne govorke. So izredno samozavestne, družabne in obožujejo biti v središču pozornosti.

 

Ste se prepoznale med katerimi izmed zgoraj opisanih tipov? Morda kakšno svojo prijateljico? V katerokoli skupino že spadate, smo prepričani, da zase vedno izberete najboljše. Zato vas vabimo, da si ogledate ponudbo nove kolekcije čevljev Karal in izberete tiste, v katerih se boste počutile najbolje. 

Naroči se na Karal e-novice

in spremljaj naše ugodnosti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Karal d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@karal.si