Znate poskrbeti za svoje najljubše usnjene čevlje?

04.02.2019

"Usnjeni čevlji so kot čisto nov avto. Ravnajte z njimi lepo in vrnili vam bodo uslugo," pravi Sam Gill, upravnik trgovin Duke & Dexter. Primerna skrb za usnjene čevlje bo podaljšala njihovo življenjsko dobo, izboljšala njihov izgled in nenazadnje, osrečila vaša stopala. 

Kakšen odnos imate do svojih najljubših čevljev?

 

Kljub temu, da usnje velja za kakovosten in robusten material, vendarle potrebuje tudi nekaj občasne nege. Prvi in nedvomno najpomembnejši korak negovanja usnjenih čevljev je zagotovo njihovo čiščenje. Ne le, da to prepečuje uničenje usnja zaradi vpliva kemikalij, ki so jim izpostavljeni na ulici, temveč je to tudi del bontona. Zamazani in prašni čevlji vsekakor ne sporočajo karkoli pozitivnega in navdihujočega, se strinjate?

Proces odnosa se prične že ob nakupu

Proces vašega odnosa s čevlji se v resnici prične že ob nakupu v trgovini. Vedno izberite čevlje, ki se lepo prilegajo vašim stopalom in ne vztrajajte pri premajhnih čevljih, ne glede na to, kako zelo so vam všeč na videz. Izbira prave številke se vam bo še kako obrestovala. Če želite, da vam bodo izbrani čevlji kar najbolje služili, pa morate zanje lepo skrbeti tudi doma.

To pomeni, da jih morate redno čistiti, poskrbeti, da so vedno suhi in jih obuvati ter shranjevati tako, da obdržijo svojo obliko. Sam proces čiščenja in pripomočki, ki se pri tem uporabljajo, se nekoliko razlikujejo glede na tip usnja, iz katerih so čevlji izdelani. Za vse pa je primerna nežna krtača, ki odstrani večjo umazanijo in čevlje nežno spolira. Vabimo vas, da si preberete naše nasvete, kako negovati usnjene čevlje.

Za boljšo preglednost nege čevljev smo za vas pripravili slikovni vodič s priporočili, kaj početi in česa ne, ko je govora o usnjenih čevljih. 

Za kakovostne usnjene čevlje smo poskrbeli mi. Njihovo nego pa prepuščamo vam. Prepričani smo, da so v dobrih rokah. Ob naslednjem obisku naših poslovalnic v Domžalah in Murski Soboti povprašajte po vrhunskih izdelkih za nego čevljev znamke Collonil. Želimo vam prijeten in varen korak. 

Naroči se na Karal e-novice

in spremljaj naše ugodnosti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Karal d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@karal.si